Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

СТАН ПРОВЕДЕННЯ КАМПАНІЇ З ВАКЦИНАЦІЇ ПРОТИ COVID-19 В УКРАЇНІ ТА ЗАПОРІЗЬКОМУ РЕГІОНІ

Дата: 11.02.2022 08:33
Кількість переглядів: 343

 

 

Сьогодні в облдержадміністрації  директор Департаменту охорони здоров'я Олексій Кулинич провів ранковий брифінг щодо ситуації з поширенням коронавірусної інфекції. Фахівець розповів про хід вакцинальної кампанії в Україні та Запорізькій області. 

  • Останнім часом спостерігається стрімке підвищення рівня захворюванності на гостру коронавірусну інфекцію, зокрема, це відбувається через поширення саме штаму “Омікрон”.  Тому питання вакцинація все ще залишається актуальним, адже щеплення - це дієвий та ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби, - наголосив директор Департаменту охорони здоров'я.

Він зазначив, що станом на 7 лютого в Україні було здійснено понад 30 мільйонів щеплень. Принаймні, одну дозу вакцини отримали близько 15 мільйонів  людей, це приблизно 50% дорослого населення. Повністю вакциновано двома дозами близько 47,8% дорослого населення – понад 14,8 мільйонів українців. Бустерну дозу отримали понад 474 тисяч українців, додаткову – майже 21 тисяча.

В Запорізькій області з початку вакцинальної кампанії станом на 10.02.2022 щеплено 615711 осіб, в тому числі отримали 2 щеплення 579687 осіб. Додаткових доз отримали 257 осіб, ревакциновано - 18077. 

Олексій Кулинич нагадав, що вакцинальна кампанія продовжується. Центри масової вакцинації та пункти щеплення працюють у звичному режимі. 


 

Департамент культури та інформаційної політики 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора