Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ПАЦІЄНТИ З COVID-19 МОЖУТЬ ОФОРМИТИ Е-ЛІКАРНЯНИЙ БЕЗ ВІЗИТУ ДО ЛІКАРЯ

Дата: 10.02.2022 10:36
Кількість переглядів: 319

 

 

Пацієнти, які мають прояви грипу, COVID-19 або гострого респіраторного захворювання, можуть відкрити електронний лікарняний у дистанційному режимі. 

Міністерство розробило та видало наказ від 04.02.2022 № 233 «Про особливості формування медичних висновків в окремих випадках». Це рішення пов’язане з необхідністю безперервно надавати медичну допомогу та зменшити навантаження на лікарів. 

  • Ні для кого не секрет, що пандемія позначилась на медичній системі. Якщо порівнювати «допандемійні» часи, то зараз навантаження на всіх лікарів збільшено в рази. Щоб хоча б якось зняти частину навантаження з медиків, ми вирішили зменшити час прийому на відкриття медичного висновку про тимчасову непрацездатність для людей, які мають симптоми, як під час  COVID-19, – пояснила деталі рішення заступниця міністра Марія Карчевич. 

Наразі у випадку наявності симптомів гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, грипу або гострої респіраторної інфекції пацієнт може зателефонувати до свого лікаря й отримати від нього рекомендації щодо лікування. Після цього лікар може сформувати медичний висновок про тимчасову непрацездатність (МВТН) на період до 5 днів, який є основою для відкриття електронного лікарняного. Якщо хвороба триватиме довше, пацієнт має звернутися до лікаря на особистий огляд для подовження строку лікарняного. 

 

За матеріалами МОЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора