Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування: чи проводиться перевірка щодо джерела отримання декларантом його доходів?

Дата: 02.02.2022 08:50
Кількість переглядів: 213

Фото без опису

 

 

Податкова перевірка контролюючим органом не проводиться щодо джерела отримання декларантом чи фізичною особою, що підпадає під дію п. 10 підрозд. 94розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані таким декларантом активи або активи, передбачені п. 10 підрозд. 94розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

В одноразовій (спеціальній) добровільній декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об'єктів декларування. Контролюючому органу забороняється вимагати додаткові документи, крім передбачених цим пунктом (абз. 8 п .п. 6.1 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ ПКУ)

Відомості, що містяться у відповідних одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, подані згідно з цим підрозділом, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, його посадовими особами без письмової згоди декларанта, крім випадків, коли це прямо передбачено законами або рішенням суду (п. 17 підрозд. 94розд. ХХ ПКУ).

Отже, оскільки в рамках податкової амністії контролюючим органом не проводиться податкова перевірка щодо джерела отримання декларантом його доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані таким декларантом активи, та відомості, що містяться у відповідних одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню без письмової згоди декларанта, відповідно для роботодавців декларантів, які не в повній мірі виконали функції податкового агента по утриманню податків з заробітної плати, немає ризиків щодо проведення перевірок в рамках податкової амністії.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування: вся інформація на субсайті ГУ ДПС у Запорізькій області

 

На субсайті територіальних органів ДПС у Запорізькій області за посиланням:   https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya розміщено банер «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування».

На зазначеному інформаційному ресурсі розміщено:

- Нормативно-правові акти (Закон України від 15.07.2021 №1539-ІХ, Наказ МФУ від 02.08.2921 №439, постанови Правління НБУ від 12.08.2021 №86 та від 05.08.2021 №83),

- Повідомлення,

- Роз’яснення для платників (запитання-відповіді, інформаційні листи, презентації та відео),

- Аналітичні дані,

- Зворотній зв’язок,

- Декларація (форма, порядок заповнення, покрокова інструкція).

 

 

До уваги платників

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області  повідомляє, що ДПС України на офіційному вебпорталі опублікувала відповідь на запитання: «Який документ є підтвердженням про прийняття контролюючим органом одноразової (спеціальної) добровільної декларації, поданої через Електронний кабінет?».

Ознайомитись з інформацією можна за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/555126.html

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора