Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Деклараційна кампанія, застосування РРО, мінімальне податкове зобов’язання 2022: нарада в Мелітопольській районній державній адміністрації

Дата: 31.01.2022 15:59
Кількість переглядів: 379

Фото без описуФото без опису

Днями начальник Мелітопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Олександр Зюзін прийняв участь у нараді, яку проводив голова Мелітопольської районної державної адміністрації Ігор Судаков з головами територіальних громад району.

Податкові питання, які обговорювались на нараді, стосувались декларування доходів громадян за 2021 рік, особливостей визначення мінімального податкового зобов’язання земельних ділянок, використання РРО і програмних РРО.

Олександр Зюзін повідомив, що з 01 січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2021 року. Він зверну увагу на доходи, які підлягають обов’язковому декларуванню, та узгодив з головами територіальних громад графіки виїздів мелітопольських податківців на території громад з метою надання консультативної допомоги при заповненні декларацій.

Під час зустрічі присутні дізнались про особливості використання РРО та програмних РРО на території громад, у тому числі у селах, а також про відповідальність, передбачену за порушення у сфері розрахункових операцій.

Також увагу голів територіальних громад було зосереджено на особливостях одноразового декларування активів фізичних осіб та змінах у законодавстві, зокрема, щодо впровадження мінімального податкового зобов’язання  відповідно до Закону України від 30.11.2021 №1914.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора