Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Як ФОПам подати річну декларацію у Дії та коли можна буде купити ліки за кошти єПідтримки

Дата: 24.01.2022 08:24
Кількість переглядів: 233

 
 
 
 
Привіт ????
 
 

На зв’язку команда Міністерства цифрової трансформації. Ми традиційно ділимось тижневим дайджестом новин????

 
 
 

???? ФОПи 1-3 групи можуть подати річну декларацію у застосунку Дія. Тепер це все можна зробити з будь-якого місця у декілька кліків.

?Як подати декларацію ФОПам 1 та 2 груп:

?У застосунку Дія оберіть “Послуги” ???? “Податки ФОП”????“Декларації”

?Вкажіть суму доходу за рік та контактні дані

?Дія заповнить дані про ЄП і ЄСВ.

?Уважно перевірте всю інформацію, щоб вона була достовірна

?Підпишіть декларацію Дія.Підписом.

?Як подати декларацію ФОПам 3 групи:

?У застосунку Дія у розділі “Послуги” ???? “Податки ФОП” ????“Декларації”

?Вкажіть суму доходу лише за 4 квартал. Дія зробить запит до Податкової на декларацію за три інші квартали і підтягне суму задекларованого доходу за 9 місяців.

?Сума податку до сплати сформується автоматично, так само, як і дані про ЄСВ

?Відредагуйте усі дані та суми в декларації.

?Підпишіть декларацію Дія.Підписом.

Дізнатися більше

 
 
 
 

???? З 24 січня українці віком від 60 років зможуть купувати ліки в аптеках за 1000 грн від держави. Уряд ухвалив зміни в постанову щодо проєкту єПідтримка. Під час платежу вік людини перевірятиме банк. Коли саме ви оформили картку — не важливо, головне, щоб на момент купівлі ліків вам вже виповнилося 60 років, а також щоб ви мали повний курс вакцинації та «зелений» COVID-сертифікат у Дії.

Як працює проєкт єПідтримка

 
 
 
 

?? Михайло Федоров анонсував нову послугу у застосунку Дія — єЗахист. Завдяки новому сервісу, можна буде дізнатися, яка інформація є про вас в реєстрі. А також відстежувати коли, навіщо і хто із чиновників її перевіряв. А також кожен зможе дізнатися про базові норми захисту персональних даних та як убезпечитися від шахраїв.

Дізнатися більше

 
 
 
 

???? Microsoft спільно з Мінцифрою представили нову навчальну програму для ІТ-спеціалістів та студентів технічних спеціальностей. «IT UpSkilling» — програма, що складається з онлайн-тренінгів, вебінарів та сесій із підготовки до складання іспитів з ІТ-сертифікації. ІТ-спеціалісти, розробники та студенти технічних ЗВО вивчатимуть хмарні технології Azure, Data&AI, Infrastructure та Security, розробку бізнес-додатків. Завдяки програмі всі охочі зможуть вдосконалити свої знання та стати сертифікованими спеціалістами Microsoft.

Долучитись до навчальної програми

 
 
 
 

?? Громади, у яких немає ЦНАП, — у пріоритеті на отримання субвенції у 2022 році. За ініціативи Мінцифри громади, де проживають понад 10 тисяч людей і відсутній ЦНАП, отримають субвенцію у першу чергу. Відповідне рішення сьогодні під час засідання ухвалив Уряд. Цього року на розвиток мережі ЦНАП виділено 231 млн грн субвенції. За ці кошти громади зможуть побудувати або відремонтувати приміщення для Центрів, закупити нові меблі та обладнання, що забезпечить комфортні та доступні адмінпослуги кожному українцю.

Дізнатися більше

 
 
 
 

?? 93% українців задоволені сервісом у ЦНАП, а 78% — готові рекомендувати їх близьким. Про це свідчать результати першої всеукраїнської оцінки якості адмінпослуг упродовж листопада-грудня 2021 року. Тільки за 2021 рік нам вдалось покращити показник задоволеності на 14%. Детальніше ознайомитися з усіма результатами дослідження та статистичними даними можна на дашборді на платформі Дія.Центрів.

Дізнатися більше

 
 
 
 

???? Михайло Федоров: Дія.Підпис — найпростіша процедура створення електронного підпису, яку тільки можна уявити. Минуло пів року, як ми запустили Дія.Підпис — універсальний цифровий ключ у смартфоні, яким можна підписувати документи онлайн за кілька кліків. За цей час українців згенерували понад 7,5 мільйонів підписів у Дії. А щодоби їх додається майже 20 тисяч. Про це Михайло Федоров розповів в новій колонці для bit.ua.

Читати колонку

 
 
 
 

???? Як пітчити свій стартап Forbes, Vector Media, SLOVA. Новий випуск STARTUPCLUB. Що робити, щоб про ваш стартап говорили в ЗМІ, як правильно запітчити ЗМІ та що неприпустимо робити в просуванні стартапу в медіа. Про це розказують експерти:

??Даша Зарівна — видавчиня Vector Media,

??Михайло Сапітон — заступник головного редактора Forbes Ukraine,

??Лєра Крутських — комунікаційна директорка SLOVA Tech PR

??Антон Мельник — експерт з інновацій і стартапів у Мінцифрі.

Дивитися випуск

 
 

???? 6 українських стартапів візьмуть участь у SXSW. Це міжнародна конференція найважливіших досягнень у галузі технологій, інновацій, культури та інших напрямів. Її відвідує понад 70 000 людей та близько 10 000 компаній. Цього року Україна вперше візьме участь у конференції, що відбудеться в Техасі з 11 до 20 березня. Переможці отримають стенди в межах Ukrainian Corner на конференції SXSW 2022 року, квитки, покриття витрат на переліт та проживання.

Ознайомитися з переможцями

Цифровізуємо країну далі ????

Дякуємо, що підписані на Мінцифру!

Стежте за нами в соцмережах!

До зустрічі наступного тижня ????

 

Не забудьте підписатись на соціальні мережі Мінцифри

 
 
Міністерство цифрової трансформації України
 

вул. Михайла Грушевського 12/2, Київ

 
facebook telegram instagram twitter youtube

Ви отримали цей лист, тому що підписалися на розсилку #Мінцифри

 
Відписатися
 
 

 

 

--


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора