Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

В УКРАЇНІ ДОЗВОЛИЛИ ВИКОРИСТАННЯ ТРЕТЬОЇ ДОЗИ ВАКЦИНИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ЗІ СЛАБКИМ ІМУНІТЕТОМ

Дата: 24.12.2021 12:05
Кількість переглядів: 253

Ранковий брифінг щодо ситуації із захворюваністю на  коронавірус вже традиційно  провів  директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич.

Очільник підрозділу поінформував, що за останню добу в області зареєстровано 326 випадків захворювання на COVID-19 із них 20 у дітей і 1 у медичного працівника. Не впоралися з недугом 16 жителів регіону. Побороли захворювання  904 особи. 

Продовжують лікуватись– 4707 осіб. 

Запорізька область досі перебуває у червоній зоні. Тому кампанія з вакцинації не зупиняється. Протягом останньої доби проведено 4248 щеплень. Першу дозу отримали 1391 осіб, закінчили вакцинацію – 2857.

Директор Департаменту наголосив, що кожен, хто має дві дози вакцини, обов’язково отримає від держави 1000 гривень в рамках програми єПідтримка.

  • Також хотів  би поінформувати, що в Україні  вже виявили новий штам коронавірусу "Омікрон". Рекомендації щодо запобігання зараженню вірусами залишаються незмінними. Щоб вберегтися, варто:  вакцинуватися, носити маски, дотримуватися дистанції та  санітарних норм, утриматися від подорожей і найголовніше - не довіряти  фейкам, а користуватися лише перевіреною інформацією, - зазначив Олексій Кулинич.

Прем’єр-міністра України Денис Шмигаль в своїх виступах наголошує, що в Україні достатньо вакцин для щеплення українців проти коронавірусу.   В країні є запас у понад 9 млн доз вакцин від 4 виробників, визнаних у світі. Денис Шмигаль зауважив, що наказом Міністерства охорони здоров’я від 16 грудня дозволяється використання третьої дози для людей зі слабким імунітетом. 

  • Вчора в Запорізькій області  було виконано 11 щеплень додатковою дозою вакцини людям зі слабким імунітетом, - додав Олексій Кулинич.

Директор Департаменту охорони здоров’я ЗОДА в чергове закликав людей вакцинуватися від коронавірусу й запросив громадян до пунктів щеплення та центрів масової вакцинації. 

 

Департамент культури та інформаційної політики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора