Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Як отримати допомогу у 1000 (тисячу) гривень і що для цього потрібно

Дата: 24.12.2021 10:47
Кількість переглядів: 427

 


Фото без опису

Виплата вакцинованим

 

Де отримати: Через мобільний додаток Порталу Дія

Як замовити послугу: Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто.

Хто може звернутися: Фізична особа

Документи, що необхідно надати для отримання послуги: Заявка через мобільний додаток Порталу Дія

Умови і випадки надання

(На першому етапі єПідтримка буде доступна для українців лише в застосунку Дія)

  • Скористатися допомогою зможуть починаючи з 19 грудня 2021 року усі громадяни України віком від 18 років, яким присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків, та які мають в мобільному додатку Порталу Дія сформований сертифікат, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, від COVID- 19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях. Зверніть увагу, що сертифікат, отриманий на порталі "Дія", чи паперовий від сімейного лікаря не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку "Дія" зараз можна як і з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  • Якщо ви отримали 2 дози вакцинації, проте досі не маєте зеленого COVID-сертифіката в застосунку, ЦНАП також допомагає згенерувати його. 

Допомога надається отримувачу за його бажанням одноразово у розмірі

1 000 гривень.

ВитратитИ кошти можна виключно для придбання у безготівковій формі послуг у сферах культури, фізичної культури і спорту, здійснення внутрішніх пасажирських перевезень залізничним та авіаційним транспортом, а також для придбання книжок у суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність у цих сферах на території України.

З 19 грудня 2021 року (1-й етап) — отримання коштів відбуватиметься через мобільний додаток Дія. Для того, щоб встигнути отримати виплати в 1-му етапі, треба подати заявку в застосунку Дія до 29 грудня.

Для отримання допомоги отримувачу допомоги необхідно: 

- встановити мобільний додаток Порталу Дія на електронному носії, критерії якого підтримують його використання, та пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію; (якщо застосунок «Дія» встановлено раніше то, потрібно його оновити до останньої версії, оскільки цього потребують всі нові сервіси. 

- обрати у мобільному додатку Порталу Дія послугу "єПідтримка";

- відкрити поточний рахунок із спеціальним режимом використання для зарахування допомоги в одному з банків України, з яким Мінцифри укладено відповідний договір інформаційної взаємодії : ПриватБанк, АТ «Універсал Банк» (Monobank), АБ «Украгазбанк», АТ «А-Банк», АТ КБ «Приватбанк» та АТ «Альфа – Банк»;

Оформити банківську картку для зарахування «єПідтримки» можна в декілька кліків, зайшовши в мобільний застосунок одного з перерахованих банків за умови, якщо особа є його клієнтом. Після створення картки потрібно зайти в застосунок Дія в розділ єПідтримка й клікнути на картку, яку підтягне й запропонує програма.

- надати згоду на обробку персональних даних відповідно до закону.

Отримувачу допомоги автоматично надходить повідомлення засобами мобільного додатку Порталу Дія про результати обробки інформації для отримання допомоги.

Протягом чотирьох місяців з дня зарахування на поточний рахунок допомоги отримувач має право на власний розсуд обрати одну або декількох різних послуг протягом строку дії поточного рахунку та в межах суми наданої допомоги здійснити розрахунок за їх придбання, в тому числі через мережу Інтернет.

Поточний рахунок діє чотири місяці з дня зарахування допомоги.

У разі невикористання протягом чотирьох місяців з дати зарахування допомоги або використання допомоги не в повному обсязі протягом вказаного періоду поточний рахунок закривається банком автоматично, а невикористані кошти протягом трьох операційних днів після завершення цього терміну, повертаються банком.

Українці, які не мають додатку Дія чи банківських карток, зможуть отримати 1 тисячу гривень з другого кварталу або з другого півріччя 2022 року.

Українці, старші за 60 років, які пройшли повний курс вакцинації, зможуть витратити 1000 гривень на соціальні потреби - з січня 2022 року скористатись програмою «е-Підтримка» для придбання ліків


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора