Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Реєстрація та застосування РРО /ПРРО, ведення обліку товарних запасів - питання, на які Мелітопольські платники отримали відповіді на податковому семінарі

Дата: 24.12.2021 08:26
Кількість переглядів: 281

Фото без описуФото без опису

В місті Мелітополі відбувся податковий семінар, в ході якого платники єдиного податку другої - четвертої групи мали можливість отримати відповіді на запитання щодо реєстрації та застосування РРО та програмних РРО, ведення обліку товарних запасів за місцем продажу.

Спікерами семінару виступили начальник Мелітопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Запорізькій області  Олександр Зюзін та головний державний інспектор Мелітопольської ДПІ ГУ ДПС у Запорізькій області Ірина Цихоцька.

Олександр Зюзін акцентував увагу підприємців на новаціях законодавства стосовно порядку обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців відповідно до наказу МФУ від 03.09.2021 №496 «Про затвердження Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку», який  набрав чинності 26 листопада 2021 року (далі - Порядок № 496).

Посадовець пояснив на кого поширюється Порядок № 496, які документи підтверджують облік та походження товарів, за якою формою фізичні особи-підприємці здійснюють ведення обліку товарних запасів.

Ірина Цихоцька надала роз’яснення щодо фіскалізації платників єдиного податку з 01 січня 2022 року, пояснила яким чином суб’єкту господарювання зареєструвати РРО/ПРРО.

Платники дізнались при яких умовах можна не застосовувати реєстратори розрахункових операцій, як проводяться розрахунки.

Також працівники ГУ ДПС у Запорізькій області відповідали на запитання щодо особливостей торгівлі через мережу Інтернет, яка відповідальність за порушення при застосуванні РРО/ПРРО з 01 січня 2022 року тощо.

Крім того, підприємців цікавили питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичних осіб.

Податківці звернули увагу, що на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ розміщено банер «Програмні РРО», де опубліковані нормативно-правові акти, повідомлення-роз’яснення для платників, форми ПРРО та інструкції щодо заповнення форм. Також на зазначеному інформаційному ресурсі розміщено презентаційні матеріали щодо впровадження програмних РРО, відео уроки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора