Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Власники та орендарі мелітопольських і веселівських земель перерахували до бюджетів громад понад 103 мільйонів гривень

Дата: 21.12.2021 15:03
Кількість переглядів: 261

 

Упродовж січня -  листопада 2021 року до бюджетів Мелітопольщини та Веселівщини надійшло 103 мільйона 590 тисяч гривень плати за землю. Як повідомив начальник Мелітопольського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський, рівень сплати до минулорічних показників зріс на 8 мільйонів або на 8,6 відсотків.

На збільшення нарахувань плати за землю вплинули підвищення нормативно-грошової оцінки земель, реєстрація нових платників та укладання додаткових договорів до діючих угод оренди.

Найбільші суми плати забезпечили суб'єкти господарювання-юридичні особи – понад 60 мільйонів, що майже на 4 мільйони перевищило надходження одинадцяти місяців 2020 року. Фізичні особи спрямували до бюджету 43 мільйона, забезпечивши перевищення минулорічного показника більше, ніж на 4 мільйони гривень.

У територіальному розрізі переважна частина платежу сплачена за землі м. Мелітополя  – 51 мільйон, землекористувачі Мелітопольського району спрямували до бюджетів громад понад 30 мільйонів гривень, веселівські платники сплатили майже 22 мільйона гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора