Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

НОВІ СТАДІОНИ, ШКОЛИ ТА ЦЕНТР ТВОРЧОСТІ З УРАХУВАННЯМ НОРМ БЕЗБАР’ЄРНОСТІ - РАЙОНИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ ПРЕДСТАВИЛИ СВОЇ ПРОЄКТИ “ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА” НА 2022 РІК

Дата: 10.12.2021 10:14
Кількість переглядів: 494

Третій тиждень у Запорізькій області триває  знайомство з проєктами, які регіон планує реалізувати 2022 року в рамках програми Президента України «Велике будівництво». На наступний рік Запорізька область запланувала втілити  28 проєктів загальною вартістю близько 2 мільярдів гривень. 

Напередодні відбулися презентації міста Запоріжжя та Мелітополя і району. Сьогодні під час круглого столу під керівництвом голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха про свої плани розповіли представники Бердянського, Василівського та Пологівського районів. 

Голова Бердянської районної державної адміністрації Олексій Бакай розповів, що на наступні роки район робить акцент на ремонт доріг, які дають нові можливості для розвитку територій, а також планують розвиток системи водогону. Щодо інфраструктурних проєктів - наймасштабнішим має стати реконструкція Центру дитячої та юнацької творчості ім.Є.М. Руднєвої у місті Бердянську - він має стати не лише сучасним і комфортним, а й енергозаощадливим.

Енергодар представив масштабний проєкт реконструкції стадіону “Старт” - він передбачає будівництво трибун та додаткових приміщень, і дозволить розвивати не лише ігрові види спорту, а й легку атлетику. Про це розповів голова Василівської РДА Андрій Холоша. 

Голова Пологівської РДА Артур Крупський представив проєкти Гуляйполя і Оріхова. Так, у Гуляйполі реконструюють спеціалізовану загальноосвітню школу І – ІІІ ступенів,  яку в перспективі бачать академічним ліцеєм. А Оріхів має амбітний план відновлення стадіону та реставрації пам’ятки архітектури – «Будинок торгових рядів», який є культурним центром громади. 

Важливо, що всі представлені об’єкти спроєктовано з урахуванням норм інклюзії та енергоефективності. 

  • Одна громади зробили акцент на дороги,  інші на соціальні об'єкти: дитячі садочки, школи. Наприклад, для Бердянського району важливе і водопостачання, а в Енергодарі хочуть реконструювати великий стадіон, який будуватиметься за рахунок різних джерел фінансування, в тому числі, це міський бюджет і НАЕК “Енергоатом”. У Гуляйполі, яке має успішний досвід реконструкції дитячого садочка за програмою “Велике будівництво”, реконструюють школу. Оріхів показав цікавий проєкт реконструкції об’єкта історичної спадщини. Те, що громади, навіть сільські,  активно беруть участь в проєктах “Великого будівництва”,  це дуже важливо. Ми бачимо, що в тих громадах, які вже мали такий досвід, сформувалися команди, які можуть реалізувати такі масштабні проєкти. Просинаються й інші  громади одна за одною, змінюються розуміння, підходи, всі  нарешті осягнули, що саме від них залежить, якою буде їх громада, - відзначив голова ЗОДА Олександр Старух.

Департамент культури та інформаційної політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора