Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЖИТЛОМ ДІТЕЙ-СИРІТ, ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ - ОДИН З ПРІОРИТЕТНИХ НАПРЯМІВ РОБОТИ В ОБЛАСТІ

Дата: 25.11.2021 11:54
Кількість переглядів: 215

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Під час наради із керівниками структурних підрозділів Запорізької обласної державної адміністрації, яку провів голова ЗОДА Олександр Старух, начальник Служби у справах дітей ОДА Антоніна Матвєєва  доповіла присутнім про стан забезпечення житлом дітей-сиріт.

Питання забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа є одним з пріоритетних напрямів роботи у регіоні.

Антоніна Матвєєва зазначила, що на сьогодні діє Постанова Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 р. № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків». Регулярно відбуваються засідання регіональної комісії з питань формування пропозицій щодо розподілу між місцевими бюджетами обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Сформовано  пропозиції щодо розподілу між місцевими бюджетами обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Складено черговість кандидатур осіб із регіональних загальних списків громадян, які користуються правом першочергового отримання жилих приміщень, відповідно до дати взяття на квартирний облік та осіб різного віку для отримання житла за рахунок субвенції, або субвенції та місцевого бюджету, або субвенції та інших не заборонених джерел. Загалом на сьогодні в області 2533 таких кандидатури, з них

віком 16 - 23 роки  -  1520 осіб

віком 23 - 35 роки  -  997 осіб

віком старше 35 років  -  16 осіб.

Особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування можуть звертатися з питань отримання жилих приміщень до територіальних громад.

Також саме зараз відбувається процес оформлення фінансування придбання відповідних приміщень для трьох малих групових будинків – одного в м. Запоріжжя та двох - у м. Мелітополь.

 

Департамент культури та інформаційної політики 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора