Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Господарі на землі в ті далекі часи

Дата: 23.04.2020 09:44
Кількість переглядів: 519

Фото без опису

Свого часу колгосп імені Калініна був добре відомим у районі, як стабільно  працююче господарство. Результатом його фінансової господарської  діяльності ставали з кожним роком успішними. І безумовно, це заслуга працівників колгоспу, хліборобів, механізаторів, доярок.

Так, після служби в Радянській Армії повернувся до рідного села  Григорій Іванович Мироненко. Як і його батьки, Григорій полюбив професію хлібороба, безмежні колгоспні лани. Народився Мироненко Григорій Іванович 11 квітня 1954 року. Хліборобська сім’я тракторної бригади тепло прийняла молодого механізатора. За короткий час став справжнім майстром своєї справи. Мироненко Григорій працював механізатором с 1974 – 2000 роки. Був нагороджений  Орденом Трудового   червоного прапора. За сумлінне ставлення до своїх обов’язків нагороджений знаком «Трудова доблесть», «Молодойгвардеец», «Золотой колос» «Мастер–умелец».

Поважали в колгоспі Калініна і працю доярок. Каба Клавдія Федорівна народилась 19 жовтня 1952 року в селі Калинівка. Трудовий стаж 34 роки. З 1970  працювала дояркою на фермі імені Калініна. Трудовий стаж доярки 20 років. У 1980 році нагороджена орденом Трудової Слави третього ступеня. У  1985 році орденом Трудової Слави другого ступеня. З 1994 року працювала завідуючою ферми села Калинівки.  У 2004 році пішла на пенсію. Мироненко Григорій Іванович та Каба Клавдія Федорівна по цей період проживають в своєму рідному селі Калинівка.

Ці поважні мешканці Чкаловської громади мають стати прикладом для наслідування для сучасної молоді, яка подекуди хоче мати все і одразу та ще й не докладаючи зусиль. Тож напередодні міжнародного дня праці вітаємо усіх сільських трударів, бажаємо їм здоров'я та довгих років життя.

Бібліотекар Калинівської сільської бібліотеки

 Віра САХНО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора