Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Соціальна робота існуватиме доки існуватиме суспільство

Дата: 02.11.2019 09:40
Кількість переглядів: 854

У першу неділю листопада в Україні, згідно з Указом Президента України від 13.04.1999 № 374/99 відзначають День працівника соціальної сфери. Це свято стосується і Чкаловської ОТГ, оскільки при сільській раді утворений та ефективно працює відділ із соціальної роботи.

Очолює відділ із соціальної роботи Марінова Світлана Федорівна, добра, чуйна і водночас вимоглива до себе та підлеглих, вона із завзяттям керує напрямком соціальної роботи у громаді. Щомиті вона подумки знаходиться поряд із одинокими людьми похилого віку у кожній сім'ї із складними життєвими обставинами у кожній багатодітній родині там де існує загроза порушення прав дитини.

Територію громади обслуговують п'ять соціальних працівників Любарська Тетяна, Покадько Людмила, Бедюх Інна, Кучер Людмила, Дичко Яна. Саме вони обслуговують 34 людини похилого віку, щодня перебувають поруч із ними, виявляють до них своє милосердя, допомагають подолати життєві та побутові труднощі, побороти хвороби, підняти бадьорість духу, дарують їм надію на краще.

Окремий вагомий напрямок роботи відділу - це робота із сім'ями у яких виховуються діти. На обліку та під соціальним супроводом перебуває 34 сім'ї, в яких виховується 76 дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах. Таким сім'ям надається психологічна та матеріальна  допомога, проводиться роз'яснювальна робота, яку забезпечує фахівець із соціальної роботи Аракелова Олександра. Її присутність дуже важлива у сім'ях, де батьки нехтують доглядом за дітьми, забувають за батьківські обов'язки, зловживають алкоголем, ведуть аморальний спосіб життя.

Чкаловська сільська рада забезпечує одне із головних завдань об'єднання громад, це «наближення послуг до населення». Надання консультацій, роз'яснень, прийом документів на субсидію та усі види соціальної допомоги у приміщенні сільської ради здійснює головний спеціаліст із соціального захисту населення Мандик Ірина. Вона із розумінням ставиться до кожного відвідувача, забезпечує формування повного пакету документів та передачу його на розгляд та нарахування до Управління соціального захисту населення.

Напередодні професійного свята у тісному колі колективу працівників відділу із соціальної роботи привітав сільський голова Калиновський Станіслав Васильович, подякував їм за віддану роботу, професіоналізм побажав натхнення, добра, благополуччя та родинного тепла і затишку. Для полегшення роботи сільський голова вручив соціальним працівникам знаряддя праці, сидіння та корзинки на велосипеди, тонометри, а працівникам із сіл Гоголівка та Корніївка новенькі велосипеди.

Секретар сільської ради Ірина БАБИЧ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора