Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Почни з себе, а вірніше - з милосердя

Дата: 07.10.2019 09:27
Кількість переглядів: 616

Фото без опису

Існує небагато речей, які збагачують наше життя більше, ніж спогади про родинне тепло, спільні історії  й особливі моменти, що пов’язують нас із бабусями та дідусями. Сьогодення як ніколи потребує  милосердя, чуйності, толерантності, співчуття. Саме такі якості намагаються виховувати в учнів нашого закладу  вчителі.

 Вже стало доброю традицією щороку в нашій школі з 25 вересня по  01 жовтня проводити тиждень Милосердя, присвячений Міжнародному дню людей похилого віку. Цей рік також не став виключенням. Заходи тижня були різноманітними та цікавими: шкільна акція «Турбота», під час якої учні  школи відвідали та допомогли по господарству одиноким людям нашого села. «Повага крізь покоління», під такою назвою пройшли виховні години, під час яких акцентувалася увага на виховання у дітей гідного ставлення до людей похилого віку. Протягом тижня проходив літературно-мовний конкурс «Лист старшому поколінню». Переможцями конкурсу визнано ученицю  7 класу Мартинюк Оксану (кл.керівник Мартинюк В.Б.) та учня 10 класу  Тимара Микиту (кл.керівник Шепель Н.В.), ці листи ми з великим задоволенням та гордістю опубліковуємо для вас, наші любі читачі.

Всі з нетерпінням чекали конкурсу, який вперше проводився в нашій школі, під інтригуючою назвою  «Супер-бабуся», який підготували та провели заступник директора з виховної роботи Овчар О.М. та педагог-організатор Канюка Т.Д. В конкурсі з великим задоволення взяли участь бабусі учнів 1-7 класів: Якименко Ніна Володимирівна, Ялова Віра Миколаївна, Клипач Галина Анатоліївна, Мищенко Валентина Вікторівна та Чірко Зоя Іванівна.  Забігаючи наперед,  хочу сказати, що всі бабусі у  нас – СУПЕР: вони вміють швидко й правильно одягати ляльку (навіть боді їх не зупинило), знають багато прислів'їв та назви різних казочок, можуть  проспівати будь-яку дитячу пісеньку, а найголовніше, приготувати та здивувати смачненькими різноманітними блюдами: міні-піцами, пиріжками з картоплею, пирогом «Медовик», блинами з сиром, булочками - саме такі вироби були представлені бабусями на конкурс «Домашнє завдання». В актовому залі під час заходу панувала тепла, затишна, сімейна атмосфера. Учні з великою вдячністю привітали бабусь: Папіровник Вероніка та Клипач Максим прочитали нашим бабусям смішні гуморески, дівчатка 4 класу заспівали веселої пісеньки про бабусину вишиванку, а учні 5 класу під керівництвом Микало Юлії Миколаївни  подарували на згадку захоплюючий танок. В кінці програми компетентне журі: Сопіна Оксана Олександрівна, Щербакова Альона Григорівна та запрошена гостя – Овдієнко Надія Іванівна нагородили всіх бабусь дипломами «Супер-бабуся» за номінаціями: «Найкмітливіша бабуся» - Ялова В.М, «Найартистичніша бабуся» - Чірко З.І.  «Сама весела бабуся» - Якименко Н.В., «Найскромніша бабуся» -   Клипач Г.А., «Найдобріша бабуся» - Мищенко В.В.

Ще раз вітаю всіх людей похилого віку з Міжнародним  святом, бажаю міцного здоров'я, довгих літ життя та мирного неба над головою!

 

А завершити свою статтю хочу словами з вірша «Милосердя»:

Не суди когось із пересердя,

Бог не всім по рівному дає,

Хто у серці  має милосердя –

Той закони Божі пізнає.

Не жалій ні кволим, ні калікам,

Не ховай добро в гнилі міхи

І Господь тобі добавить віку,

І простить тобі дрібні гріхи.

Розведи біду чужу руками,

Не пройди, коли комусь болить,

Ми усі щось губимо з роками

І під Богом ходим кожну мить.

Господь нас за руку світом водить,

Часто притискає до грудей,

Але милосердя нам приходить

Лиш від Богом посланих людей.

 

       О.Овчар заступник директора з ВР КЗ «Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора