Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Податкову накладну зареєстровано в ЄРПН з порушенням терміну. Коли формувати податковий кредит?

Дата: 12.08.2019 07:54
Кількість переглядів: 432

Фото без опису

При здійсненніоперацій з постачання товарів/послуг платник ПДВ - продавець товарів/послугзобов'язаний в установлені терміни скласти податкову накладну, зареєструвати їїв ЄРПН та надати покупцю за його вимогою.

Податкованакладна, складена та зареєстрована в ЄРПН платником податку, який здійснюєоперації з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послугпідставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

При цьому невідносяться до складу податкового кредиту суми податку, сплаченого(нарахованого) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, не підтвердженізареєстрованими в ЄРПН податковими накладними / розрахунками коригування.

Суми податку,сплачені (нараховані) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, зазначені вподаткових накладних / розрахунках коригування, зареєстрованих в ЄРПН зпорушенням строку реєстрації, включаються до податкового кредиту за звітнийподатковий період, в якому зареєстровано податкові накладні / розрахункикоригування в ЄРПН, але не пізніше ніж через 1095 календарних днів з датискладення податкових накладних / розрахунків коригування.

Отже, суми ПДВ,зазначені у податковій накладній / розрахунку коригування, які булизареєстровані в ЄРПН з порушенням строку реєстрації, можуть бути включені доскладу податкового кредиту того податкового (звітного) періоду, у якому вонизареєстровані в ЄРПН, але не пізніше, ніж через 1095 календарних днів з їх датискладення.

Зазначена нормапередбачена п. 198.6 ст. 198, п. 201.10 ст. 201 Податкового кодексу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора