Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Скасування реєстрації РРО. Дізнайтесь, за яких підстав

Дата: 12.08.2019 07:49
Кількість переглядів: 422

Фото без опису

Скасування реєстрації реєстратора розрахункових операцій відбуваєтьсяу випадках, коли:

1) суб’єктом господарювання подано заяву про скасування реєстраціїРРО;

2) вичерпано строк служби РРО, вказаний у реєстрі екземплярівреєстраторів розрахункових операцій або у паспорті (формулярі) РРО, який невключений до Реєстру екземплярів РРО та був зареєстрований у контролюючомуоргані до створення Реєстру екземплярів РРО;

3) закінчилися визначені законодавством строки експлуатації РРО;

4) РРО застосовується не за сферою застосування, визначеною Державнимреєстром реєстраторів розрахункових операцій;

5) виявлено невідповідність модифікації, конструкції та/або версіївнутрішнього програмного забезпечення РРО, включених до Реєстру РРО;

6) установчі документи суб’єкта господарювання згідно із судовимрішенням визнано недійсними;

7) наявне судове рішення про ліквідацію суб’єкта господарювання –банкрута;

8) наявне судове рішення щодо припинення суб’єкта господарювання, щоне пов’язане з банкрутством;

9) суб’єкт господарювання – фізична особа – підприємець померла, а такожу разі оголошення такої особи померлою, визнання недієздатною або безвісновідсутньою, обмеження її цивільної дієздатності;

10) в контролюючих органах наявні відомості з Єдиного державногореєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формуваньщодо державної реєстрації припинення суб’єкта господарювання;

11) викрадено РРО;

12) змінено власника РРО;

13) щодо господарської одиниці, де використовується РРО, суб’єктгосподарювання повідомив про такий об’єкт оподаткування контролюючий органвідповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу, як про закритий аботакий, що не експлуатується.

Рішення про скасування реєстрації РРО підписується керівникомконтролюючого органу за місцем реєстрації РРО або уповноваженою особоюконтролюючого органу.

Скасування реєстрації РРО на підставах, визначених у п. 1, 11 та12  здійснюється за заявою суб’єктагосподарювання, а на підставах, визначених у п. 2 - 10, 13, може здійснюватисяза заявою суб’єкта господарювання або примусово за рішенням контролюючогооргану за місцем реєстрації РРО.

Фіскальний орган за місцем реєстрації РРО не пізніше одного місяця здня виникнення підстав для скасування реєстрації РРО, визначених у п. 4 - 10,13, приймає рішення про скасування реєстрації РРО у разі, якщо суб’єктомгосподарювання не подано заяву про скасування реєстрації та такі підставизалишилися актуальними.

Фіскальний орган за місцем реєстрації РРО у випадках, передбачених п.2 та 3 попереджає суб’єкта господарювання за місяць до настання терміну пронеобхідність проведення процедури скасування реєстрації РРО.

Скасування реєстрації РРО проводиться контролюючим органом не пізнішедвох робочих днів з дня настання терміну виведення з експлуатації РРО.

Зазначена норма визначена   главою 4 розд. II «Порядку реєстраціїта застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються дляреєстрації розрахункових операцій за товари (послуги)», затвердженого наказомМФУ від 14.06.2016 № 547.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора