Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Ліцензування зберігання пального: новації з01.07.2019 року

Дата: 10.06.2019 18:21
Кількість переглядів: 455

Фото без опису

Законом України від 23.11.2018 № 2628 «Про внесення змін до Податковогокодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращенняадміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» внесено зміни,зокрема, до Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР «Про державне регулюваннявиробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольнихнапоїв та тютюнових виробів», відповідно до яких з 01.07.2019 запроваджуєтьсяліцензування діяльності усіх суб’єктів господарювання, які здійснюютьвиробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним.

Так, з урахуванням зазначених змін, відповідно до ст. 15 Закону № 481оптова торгівля пальним та зберігання пального здійснюються суб’єктамигосподарювання всіх форм власності за наявності ліцензії.

Суб’єкти господарювання отримують ліцензії на зберігання пального на кожнемісце зберігання пального.

Ліцензії на право зберігання пального видаються уповноваженими КабінетомМіністрів України органами виконавчої влади за місцем розташування місцьзберігання пального терміном на п’ять років.

Річна плата за ліцензію на право зберігання пального встановлюється врозмірі 780 гривень.

Суб’єкт господарювання має право зберігати пальне без отримання ліцензії направо зберігання пального в місцях виробництва пального або місцях оптовоїторгівлі пальним чи місцях роздрібної торгівлі пальним, на які отриманівідповідні ліцензії.

Ліцензія на право зберігання пального не отримується на місця зберіганняпального, що використовуються:

- підприємствами, установами та організаціями, які повністю утримуються зарахунок коштів державного або місцевого бюджету;

- підприємствами, установами та організаціями системи державного резерву;

- суб’єктами господарювання для зберігання пального, яке споживається длявласних виробничо-технологічних потреб виключно на нафто- та газовидобувнихмайданчиках, бурових платформах і яке не реалізується через місця роздрібноїторгівлі.

Ліцензія видається за заявою суб’єкта господарювання, до якої додаєтьсядокумент, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію.

У заяві зазначається вид господарської діяльності, на провадження якогосуб’єкт господарювання має намір одержати ліцензію (зокрема, зберіганняпального).

Для отримання ліцензії на право зберігання пального разом із заявоюдодатково подаються завірені заявником копії таких документів:

- документи, що підтверджують право власності або право користуванняземельною ділянкою, або інше передбачене законодавством право землекористуванняна земельну ділянку, на якій розташований об’єкт зберігання пального, чинні надату подання заяви та/або на дату введення такого об’єкта в експлуатацію,цільове призначення якої відповідає заявленій діяльності;

- акт вводу в експлуатацію об’єкта або акт готовності об’єкта доексплуатації, або сертифікат про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвомоб’єктів, або інші документи, що підтверджують прийняття об’єктів вексплуатацію відповідно до законодавства, щодо всіх об’єктів у місці зберіганняпального, необхідних для зберігання пального;

- дозвіл на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та початокексплуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеноїнебезпеки.

Копії таких документів не подаються у разі їх наявності у відкритихдержавних реєстрах, якщо реквізити таких документів та назви відповіднихреєстрів зазначено в заяві на видачу ліцензії на право зберігання пального.

У разі якщо зазначені документи видані (оформлені) іншій особі, ніжзаявник, такий заявник додатково подає документи, що підтверджують його правона використання відповідного об’єкта.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора