Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

"Врожай 2018" дозволивзалучити до місцевих бюджетів Запорізької області 7,5 мільйона гривень плати заземлю та єдиного податку

Дата: 10.02.2019 13:40
Кількість переглядів: 540

Фото без опису

За результатами заходів з детінізації агросекторадодаткові надходження плати за землю та єдиного податку до місцевих бюджетівсклали понад 7,5 мільйона гривень.

Як повідомив в. о. начальника Головного управлінняДФС у Запорізькій області Валерій Манько, спільна робота обласної влади таконтролюючих органів у рамках заходів "Врожай 2018" спрямовується налегалізацію земельних ділянок та трудових відносин у сільському господарстві.Він зауважив, що основний акцент ставиться не на заходах контролю, а на форматідіалогу та добровільній реєстрації працівників та угідь. Так, минулого рокузавдяки роз'яснювальній роботі з сільгоспвиробниками було укладено 203 договориоренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею3301,5 га зі 155 юридичними та 48 фізичними особами. При цьому річна сумадодаткових надходжень орендної плати за земельні ділянки державної власності домісцевих бюджетів перевищила 2,6 мільйона, єдиного податку IV групи – 219 тисячгривень.

У ході перегляду діючих договорів оренди булоукладено 19 додаткових угод на землі площею 628,3 га, за якими бюджети громадотримають більш ніж 736 тисяч гривень на рік.

Крім того, агровиробники уклали з громадянами тазареєстрували 2418 договорів оренди паїв загальною площею 11738 га, зарезультатами поданої уточнюючої податкової звітності річна сума додатковихнадходжень єдиного податку IV групи склала майже 2,8 мільйона.

 Під часмоніторингу використання сільськогосподарських земель фахівці фіскальної службиу складі робочих груп виявили 239 земельних ділянок загальною площею 2325,3 га,які використовувалися не за цільовим призначенням (сінокоси, пасовища, розореніпід ріллю). Їхні власники вже подали уточнюючу податкову звітність, до місцевихбюджетів додатково надійде 1,1 мільйона гривень.

Також у результаті заходів "Врожай 2018"роботодавці добровільно оформили 2790 найманих працівників та легалізували 12,3мільйона гривень доходів. До бюджетів та соцфондів додатково нараховано 5,2мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, єдиного соцвнеску тавійськового збору.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора