Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

День українського козацтва у Чкаловській школі

Дата: 28.11.2018 12:01
Кількість переглядів: 612

Фото без опису

День захисника України – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. В нашій школі вже стало традицією проводити до цієї дати Тиждень, присвячений Дню захисника України та Дню козацтва. Цікавим і змістовним був кожен день тижня в цьому році: результати художньо-поетичного конкурсу «Слава захисникам України» були представлені  малюнками та плакатами, які  підготували учні 1- 11 класів разом з вчителем образотворчого мистецтва Мирошник Іриною Андріївною. Вірші про Україну, про славних козаків, про воїнів-захисників написали учениця 8 класу Тишківська Валерія та учень 11 класу Кожан Денис під керівництвом вчителя української мови та літератури Білої Алли Олександрівни. Корисні знання діти отримали під час інформаційно-просвітницької години «Лицарі запорізьких степів», яку провела вчитель історії та правознавства Адамян Лариса Іванівна. Класні керівники провели виховну годину для учнів 1-11 класів «Мужність і відвага крізь покоління».  Вчитель предмета «Захист Вітчизни» Горлач Віталій Якович підготував спортивні змагання між юнаками 10-11 класів «Естафета мужності». Та найбільше учні чекали конкурс-виставку «Козацькі страви», на якій учні 2-11 класів представили страви, які їли козаки. В цей день на столах були: пиріжки, пампушки, куліш, борщ, риба смажена та солена, налисники з різною начинкою, та ще багато чого смачненького. Під час виставки-конкурсу кожен клас презентував  одну з українських страв, були і пісні, і міні-вистави, і вірші. А потім кожен клас посмакував приготовленими стравами. Ох і смачно ж було!

Феєрверком цього тижня стало привітання захисників України, учасників АТО: Кожана Віталія, Овчара Петра, Макаренка Ігоря та Єрмакова Юрія. Розпочали свято учні 4-го класу сучасним запальним танцем, який підготувала керівник танцювального гуртка Микало Юлія Миколаївна, далі прозвучали поздоровлення від учнів, а «родзинкою» заходу став шкільний флешмоб учнів 5-11 класів «Привітання захисникам України» його підготували заступник директора з виховної роботи Овчар О.М. та педагог-організатор Канюка Т.Д. разом з членами учнівської ради: Мартинюк Ольгою, Петреній Юлією, Шепелем Владиславом та Кожаном Денисом. Завершився  флешмоб запуском в небо блакитних і жовтих кульок учнями 1-го класу та запрошеними воїнами АТО зі словами: «Слава Україні! Героям Слава!».

Мільйони людей вірять, що небо нашої України – матері буде мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир!

День захисника України –

це мужності й геройства свято.

І ми вклоняємося тим,

хто літ тому назад багато і тим,

хто нині з автоматом нам спокій береже

і захищає маму і мене, сестру і брата,

велику нашу всю родину – рідну, вільну Україну!

 

                                    ЗВР «КЗ Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Овчар О.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора