Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Тиждень Я і моя Батьківщина у Чкаловській школі

Дата: 28.11.2018 11:55
Кількість переглядів: 1301

Люди прекрасні. Земля – мов казка.

Кращого сонця ніде нема.

В.Симоненко

 

Вже стало традицією на початку навчального року проводити в нашій школі тиждень «Я і моя Батьківщина». В цьому році  тиждень розпочався змістовною інформаційною виставкою «Сім історико-архітектурних чудес України», яку підготувала бібліотекар ЗЗСО Вініченко С.Л. Наступного дня естафету тижня перейняла вчитель образотворчого мистецтва Мирошник І.А., яка разом з учнями 1-7 класів підготувала чарівний художній вернісаж «Мій сонячний дім – моя Батьківщина», на якому були представлені кращі малюнки учнів про рідний край. В середу, як зазвичай, класні керівники провели години спілкування зі своїми учнями: для 1-4 класів «Моя Батьківщина має ім'я Україна», а для учнів 5-11 класів «Нема без кореня рослини, а нас, людей, - без Батьківщини». Представлені на виховних годинах презентації несли інформацію про  символіку України,  про красу та багатство нашої держави, а також про патріотичне ставлення до своєї Батьківщини. Протягом тижня в шкільному конференц-залі працював відеозал «Щоб у серці жила Батьківщина», який підготувала і проводила вчитель історії і правознавства            Адамян Л.І.

Батьківщина – це найдорожче, що є у людини. А починається вона з того місця, де ти народився, де живуть твої батьки. Тому в заходах тижня велику увагу було приділено вивченню саме свого рідного краю. Щоб помилуватися архітектурними та історичними пам'ятками свого району для учнів школи було підготовлено цикл екскурсій «Моя мала Батьківщина», за маршрутом карти та буклету «Історичні архітектурні та цікаві місця Веселівщини». Карту розробили вчителі Григоренко А.А. та Шепель Н.В. разом з учнями школи.

Учні 1-4 класів зі своїми класоводами: Дичко С.М., Аврамець Г.В., Кривко Т.Б. та Микало Ю.М. з великим задоволенням побували на екскурсіях в парках  с.Менчикури та с.Корніївка, де змогли ознайомитися з багатою і особливо яскравою в осінні дні флорою та фауною нашого краю.

        На наступний день екскурсії продовжили учні 5-7 класів, які разом з класними керівниками: Базною В.Б, Горлачем В.Я. та вчителем географії         Григоренком А.А. вирушили за маршрутом карти історичних пам'ятних та цікавих місць рідного краю – Веселівщини. Використовуючи додаток до карти учні побували у смт.Веселе (Веселівська ЗОШ №1), де їх привітно зустрів вчитель географії Олешко М.П. На території закладу він розповів учням історію школи, показав яблуневий сад, теплиці, в яких учні цього закладу вирощують овочі (огірки, помідори), різновиди зелені (петрушка, укроп, салат та ін.), різні види рослин, з яких багато рідкісних. А також діти з великим задоволенням погодували рибок, які живуть в штучному озері на території закладу. Перевівши дух, учні разом з вчителями продовжили  екскурсію поїздкою до с.Новоолександрівка (оздоблений двір оселі народного умільця Довганя В.М.). Відвідавши садибу всі були вражені та захоплені виробами із природних матеріалів: різних казкових героїв, тварин, «військової пушки» та ін. Подякувавши господарю, з масою гарних вражень свій маршрут продовжили назад до смт Веселе, відвідали пам'ятні та історичні місця: пам'ятник ЧАЄС, пам'ятник Афганцям, пам'ятник жертвам голодомору, а також місця розваг: парк відпочинку, пам'ятник рибаку. Дорогою додому невеличку зупинку зробили в парку с.Менчикури. Так, з великим багажем знань, вражень, натхнення та захоплення цього дня діти закінчили свою екскурсію.

         Не змогли втриматися від спокуси оглянути цікаві місця малої Батьківщини і учні  8-11 класів, разом зі своїми класними керівниками:      Білою А.О., Шепель Н.В., Адамян Л.І., які в останній день тижня вирушили по  екскурсійному маршруту по смт Веселе. Розпочався він з приватної компанії з будівництва легкомоторних літаків у с.Широке, потім учні відвідали Солар Парк селища  Веселе та інші цікаві місця.

         Закінчився тиждень виставкою сувенірів з українською символікою та на патріотичну тематику: «Чи на світі є країна ще миліша за наш край». Сувеніри представлені на виставці ще раз нагадали всім про багатство, красу, щедрість української землі.

Тиждень пройшов на славу! Запрошуємо всіх бажаючих скористатися нашим путівником по рідній Веселівщині. Запевняємо – ви не пошкодуєтє!

                                                         

        ЗВР КЗ «Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів»                  Овчар О.М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора