Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Перша сесія

Дата: 11.02.2018 02:46
Кількість переглядів: 909

Розпочав роботу новий склад сільської ради об'єднаної територіальної громади

22 листопада 2017 року Чкаловська сільська виборча комісія скликала першу сесію Чкаловської сільської ради об'єднаної територіальної громади. Із запрошених  на засіданні  були присутні заступник голови Веселівської райдержадміністрації, керівник апарату Юр'єва Т.М., начальник організаційного відділу районної ради Ковбаса Ю.Г., депутат обласної ради Голота Ю.В., депутати районної ради Гулак Л.В. та Малов В.М.

Сесію відкрив гімн України. По першому питанню голова виборчої комісії Шматко Марина Володимирівна доповіла про результати  проведених виборів. Доповідач зазначила, що сільська виборча комісія визнає вибори, які пройшли 29 жовтня 2017 року на території об'єднаної громади, такими що відбулися та відповідають вимогам чинного законодавства, а також визнає повноваження новообраних депутатів та сільського голови.   Шматко М.В. привітала депутатів з обранням, побажала їм міцного здоров’я, наснаги та натхнення в роботі, служити вірою і правдою на користь нашого краю.  В урочистій обстановці кожному із 14 депутатів було вручено посвідчення. Наступним голова виборчої комісії доповіла, що  переважною більшістю голосів на посаду сільського голови обрано Калиновського Станіслава Васильовича. Вона побажала переможцю наснаги в роботі, віри, оптимізму, працювати ще краще на благо нашої громади та вручила посвідчення сільського голови.

Для подальшої роботи сесії голова виборчої комісії передала повноваження сільському голові Чкаловської сільської ради об'єднаної територіальної громади Калиновському Станіславу Васильовичу.

Урочисто склавши присягу, сільський голова подякував усім своїм виборцям за виказану довіру, висловив сподівання на плідну та злагоджену роботу депутатського корпусу та пообіцяв докласти усі свої вміння та зусилля для покращення життя громади.

Наступні питання черги денної розглядалися досить злагоджено. Шляхом таємного голосування, переважною більшістю голосів на посаду секретаря сільської ради обрали депутата по виборчому округу № 1 Бабич Ірину Григорівну. Для подальшої роботи сільської ради одностайно утворили три постійні комісії та затвердили їх персональний склад.  З урахуванням вимог Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» утворили Зеленогаївський, Гоголівський, Корніївський та Калинівський старостинські округи. Виконання обов'язків старост до наступних виборів поклали на відповідних сільських голів та виконуючих обов'язки сільських голів Лобач Л.В., Петрів Л.Я., Чупину Л.Д., Лагоду О.Д. А ось питання структури та чисельності апарату управління сільської ради викликало бурхливе обговорення. Сільський голова наполягав, що штат повинен бути достатній для того, щоб виконувати передані державною повноваження, депутати настоювали на своєму, що розпочинати необхідно із мінімальної чисельності. Після значного скорочення запланованої чисельності працівників структура була ухвалена одноголосно.

Одноголосно прийнято рішення про затвердження заступником сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Овечкіна Юрія Аркадійовича, колишнього Корніївського голову, а також заступником сільського голови з фінансово-економічних питань – головного бухгалтера Кривко Ольгу Григорівну. Сільський голова висловив сподівання, що їх досвід роботи допоможе під час становлення об'єднаної громади.

По завершенні роботи сесії депутати обговорили ряд хвилюючих питань, зокрема, про подальшу роботу щодо проведення реєстрації місця проживання громадян, надання їм необхідних довідок та інших документів з урахуванням того, що усі ці послуги у подальшому надавалися, як і раніше, у кожному старостинському окрузі.

У новому складі депутатського корпусу сільської ради об'єднаної громади є представники різних професій: фермери, вчителі, механізатори, робітники працівники бюджетної сфери, пенсіонери. Різноманітність вмінь і поглядів може схвально вплинути на подальшу роботу депутатського складу. Сьогодні просто висловлювань на засіданні сесії вже замало,  представники народу повинні бути ініціаторами, вкладати в роботу не тільки  ідеї, а ще й власні зусилля, а подекуди і власний кошт, приймати участь у всіх сільських заходах. Депутат повинен чітко розуміти, що майже кожна існуюча проблема потребує фінансового вирішення. Важливим завданням сьогодні є залучення на територію коштів на розвиток соціальної інфраструктури. Це можливо зробити тільки за рахунок розробки проектів та їх участі у конкурсах. На свої власні кошти можна прожити, але не розвиватися.  

Загалом налаштованість новообраних депутатів на подальшу роботу вселяє надію на те, що нам вдасться якщо не все, то вже точно немало.

Секретар сільської ради

 Ірина Бабич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора